Hur man kör en genomsökning av borttagningsbara enheter

Borttagningsbara enheter som du ansluter till datorn kan innehålla virus eller andra program som utgör ett hot. Kaspersky-programmet genomsöker borttagningsbara enheter för att förhindra att din dator blir infekterad. Du kan konfigurera en genomsökning av borttagningsbara enheter så att den startas manuellt eller automatiskt när en flyttbar enhet ansluts till datorn. Automatisk genomsökning av borttagningsbara enheter är som standard aktiverad.

Köra en genomsökning av borttagningsbar enhet manuellt:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Säkerhet.
  3. I blocket Sökning, klicka på knappen Välj genomsökning.

Detta öppnar fönstret Sökning.

4. I fönstret Sökning väljer du avsnittet Genomsökning av borttagningsbar enhet.
  5. Gå till inställningarna för Genomsökning av borttagningsbar enhet, och välj ett av följande alternativ:
    • Snabbsökning (valt som standard)

Om du väljer det här alternativet kommer Kaspersky-programmet endast att genomsöka filer med vissa format som är mest mottagliga för infektion och som finns i rotmappen.

• Detaljerad sökning

Om du väljer det här alternativet kommer Kaspersky-programmet att genomsöka alla filer som finns i varje mapp på den externa enheten.

6. Gå tillbaka till avsnittet Genomsökning av borttagningsbar enhet. I listan väljer du den externa enhetens enhetsbokstav och klickar på knappen Kör.

Programmet börjar genomsöka den anslutna enheten.